Preskoči na vsebino

Novice

27. 11. 2020

4 strategije za 60. Pokal Vitranc

Pandemija vpliva na obliko organizacije vseh športnih prireditev in tudi Pokala Vitranc

Organizacijski komite je za 60. izvedbo Pokala Vitranc namesto velikega slavja in praznika alpskega smučanja v Kranjski Gori predvidel 4 različne strategije, po katerih bo potekala organizacija tekem za svetovni pokal. Strategije predvidevajo od oblike izvedbe tekmovanj popolnoma brez gledalcev do 4. ki bi pomenila organizacijo tekem kot doslej.

Izbira strategije je odvisna od priporočil Mednarodne smučarske zveze in predvsem od epidemiološke slike v Sloveniji ter priporočil NIJZ in ukrepov, ki bodo v času tekem, 13. in 14. marca 2021 v Soveniji v veljavi. Do takrat je še več kot 3 mesece časa, veliko športnih tekmovanj se bo do takrat že odvilo.

Organizacijski komite Pokala Vitranc si seveda zelo želi, da bi jubilejno 60 izvedbo tekem v kranjski Gori lahko primerno obeležili, vendar je zdravje vseh nas kot tudi špotnikov v tem trenutku na prvem mestu. V kolikor bodo tekme potekale brez gledalcev, jih bo, tako kot do sedaj, moč gledati v neposrednem prenosu preko televizijskih ekranov. Če ne prej, pa se v Kranjski gori z vsemi vami vidimo leto kasneje.

Nazaj na vse novice