Preskoči na vsebino

Novice

12. 03. 2023

Mladi obetavni predtekmovalci

Na letošnjem pokalu Vitranc so med predtekmovalci mladi nadobudni fantje, ki načrtujejo, da se bodo v prihodnje merili v svetovnem pokalu.

Letos so predtekmovalci Slovenci Žiga Zupan Oreškovič, Miha Oserban, Jaka Škrjanc, Alen Hriberšek, Miha Melihen, Joža Šmit ter Britanec Zak Carrich-Smith.

Z velikim veseljem sodelujemo tudi z organizatorji enega največjih mednarodnih tekmovanj za mlade v alpskem smučanju na svetu – Pokala Loka. Na tekmovanju Pokal Loka tekmujejo mladi smučarji od 12. do 16. leta starosti. Letos se ga je udeležilo več kot 200 mladih iz 22 držav z vsega sveta. Pokal Vitranc vsako leto omogoči, da najhitrejši tekmovalec v veleslalomu na Pokalu Loka lahko nastopi kot predtekmovalec na tekmovanju za svetovni pokal v Kranjski Gori. Letos sta to posebno nagrado in čast osvojila Britanec Zak Carrick-Smith in Slovenec Joža Šmit. Najhitrejša na našem Mini Pokalu Vitranc, ki ga organizira kranjskogorski alpski smučarski klub, pa sta bila predtekmovalca na Pokalu Loka. Letos sta bila to Zoja Stroj Skubic (SK Radovljica) in Maks Franc Doler (SK Črna).

Nazaj na vse novice