Preskoči na vsebino

Novice

11. 03. 2023

Pomemben jubilej Spirit Slovenija

SPIRIT Slovenija je ob robu današnjega svetovnega pokala v alpskem smučanju za moške v Kranjski Gori pripravil srečanje predstavnikov gospodarstva, na katerem so obeležili tudi pomemben mejnik – 10-letnico delovanja agencije.

V letošnjem letu namreč agencija praznuje deseto obletnico delovanja pod tem imenom, sicer pa je za njimi tridesetletna zgodovina uspešne podpore slovenskim in tujim podjetjem. »Za vsemi našimi programi, storitvami in aktivnostmi stoji vrhunska, motivirana in strokovna ekipa zaposlenih. Brez njihove zavzetosti in predanosti skupnim ciljem ter vztrajnosti in odgovornosti, agencije in vseh naših uspehov ne bi bilo,« je na dogodku poudaril Rok Capl, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija.

Uvodoma je prisotne nagovoril Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta, ki je izpostavil, da je za gospodarstvo ključnega pomena »spodbujanje domačega podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in predvsem v zadnjih letih tudi uvajanje novih tehnologij. Zavedati se moramo, da je gospodarstvo tisto, na katerem država kot celota zacveti ali oveni. Za prihodnost slovenskega gospodarstva je pomembno, da se usmerimo v mlade, začenši s šolskim sistemom, ki bi moral bolj sodelovati z gospodarstvom.«

»Slovensko gospodarstvo je relativno majhno in izvozno naravnano. Zato je ključnega pomena, da ima stabilno podporo države in njenih institucij ter izvajalskih agencij, kot je SPIRIT Slovenija. Agencija je v teh letih uspešno uresničevala svoje poslanstvo, bila zavezana promociji in razvoju podjetništva, spodbujala razvoj podjetij, s paleto različnih aktivnosti pomagala pri prodorih slovenskih podjetij na tuje trge in aktivno privabljala tuje investitorje,« je v nadaljevanju dejal Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport.

Da so sinergije med športom in poslom resnično velike, je pokazal tudi pogovor z Žanom Kranjcem, olimpijskim podprvakom v veleslalomu z Zimskih olimpijskih iger 2022 in zmagovalcem dveh tekem v svetovnem pokalu, ki si je takoj po uspešno izpeljani tekmi vzel čas in pozdravil udeležence srečanja. Podal je svoj recept za potrpežljivost pri doseganju ciljev: motivacija za uspeh je tista, ki te vodi tudi čez težke preizkušnje, pomaga pa tudi, če v tem, kar počneš, uživaš. Sicer pa so velika mera potrpežljivosti, vztrajnosti, odločnosti in poguma bistvene sestavine uspeha tako na športnem kot na poslovnem področju.

 

Nazaj na vse novice