Preskoči na vsebino

Novice

14. 10. 2020

Pred nami je otvoritev sezone FIS svetovnega pokala v alpskem smučanju

Na ledeniku Rettenbach nad Soeldnom bo konec tega tedna začetek svetovnega pokala v alpskem smučanju. Vsi najboljši smučarji se bodo zbrali v tej tirolski vasici in to bo edino tekmovanje v letošnji sezoni svetovnega pokala, kjer bodo v istem koncu tedna tekmovali tako moški kot ženske.

Snežne razmere so odlične in tudi vremenska napoved je ugodna, tako da lahko pričakujemo napeto tekmovanje za prve točke svetovnega pokala v novi sezoni 2020/21.

Tekmovanje, ki je bilo vedno magnet za množice gledalcev, bo letos potekalo brez njihovega bučnega navijanja in ob upoštevanju vseh zahtevanih priporočil za preprečevanje prenosa virusa.

Vsi organizatorji z velikim zanimanjem spremljamo Soelden, saj bo do neke mere to tekmovanje postavilo temelje nadaljevanju sezone.

Priprave na jubilejni 60. Pokal Vitranc, ki bo 13. in 14. marca 2021 v Kranjski Gori so v polnem teku, čeprav je še veliko neznank povezanih s pandemijo in o katerih je danes veliko prezgodaj govoriti, saj se situacija menja iz dneva v dan. Upamo pa, da bomo do takrat že lahko lahko na polno zadihali.

Nazaj na vse novice